top of page
Keresés

Az Év Belsőépítész Cége 2019: a Pyxis Nautica

Frissítve: 2020. máj. 6.

A Pyxis Nautica nyerte Az Év Belsőépítész Cége 2019 díjat Az Év Irodája versenyen. Ez nemcsak azért nagy szó, mert a 10. Év Irodája verseny független zsűrije 175 pályázat közül választotta ki a legjobbakat, hanem azért is, mert a csapatunk még rendkívül fiatal: mindössze három éve indult, és a három alapítóból Tótszabó Tamás és Tóth Dávid 86-ban, Monori László 87 januárjában született.

És mi lehetett a siker titka a versenyen? Az elhivatottság mellett a design & build szemlélet, vagyis a Pyxis a tervezés után nem száll ki a projektből, hanem végig, akár az utolsó kép helyére kerüléséig kézben tartja a kivitelezést is. Így történt ez az Év Irodája versenyre nevezett Palazzo Hunyadi esetében is. A Vár lábánál lévő patinás épület klasszikus értékeit, erős karakterét megtartották a felújítás során, ugyanakkor bátor és határozott saját koncepciót alkottak, amelyet végig is vittek. Kifejezetten progresszív a sötétkék falú konyha: erőteljes és meglepő, és ha kivennénk az épületből, nagyon hiányozna.

A Palazzo Hunyadi méltán híres konyhája

A belsőépítészeti tervezéshez külön grafikai arculatot készítettek, és rátaláltak a „klasszikus grafikai tartalom, modern csavarral” irányra. Az épület különböző részein felbukkannak reneszánsz portrék, a tárgyalóban a Budavárról készült legkorábbi, 1470 körüli Schedel-féle metszet átiratát csodálhatjuk, ugyanakkor bekerült a bérbeadó által javasolt teniszpályás festmény is, amely tökéletes színharmóniában van az adott helyiség falával.


A társművészetek bevonása – amelyet a Palazzo Hunyadinál is alkalmaztak – markánsan jelen van a Pyxis Nautica több projektjénél is, elvégre a vizuális kultúra egészét is fontosnak tartják, nem csupán az építészeti megoldásokat; ezért is nevezik szívesebben magukat designcégnek.


A Pyxist 2017 nyarán alapította Monori László, Tóth Dávid és Tótszabó Tamás, azóta a csapat duplájára bővült Péntek Ágnes, Kis Ferenc és Valastyán Igor érkezésével. Az alapítókról itt olvashatsz bővebben, a Palazzo Hunyadiról pedig ebben a posztban írtunk.


Az Év Irodája díjátadón a Pyxis szereplését az alábbi videóban láthatod:


240 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page