Családi otthon Balatonfüreden

A digitális világ egyik pozitív hozadéka, hogy bizonyos szakmák gyakorlása esetében nem szükséges fizikailag jelen lenni egy adott feladat elvégzésekor, ami lehetővé teszi a lakhely szabadabb megválasztását.
Ez a ház tehát funkcionális értelemben egy teljes értékű családi ház, ugyanakkor balatoni ház, mégsem nyaraló. Teljes értékű élettér létrehozása volt a cél egy három gyermekes család számára, olyan módon, hogy az hordozza a nyaralás hangulatát a „magyar tenger” közelségében.


A fölszinten egy határozott vonal választja el a kiszolgálóhelyiségeket a nagy, egybefüggő, konyha-étkező-nappali hármastól, ahol az otthoni munka tere is karakteresebben jelenik meg, mint egy általános családiház alaprajzában egy dolgozó sarok.
Az emeleten ugyanezen vonal mentén válnak ketté a gyerekek életterei és a szülői lakórész.

A tömegképzés kiindulópontja egy egyszerű fehér tömb, amit nagyméretű, mélyen ülő, hangsúlyos fa keretezésű ablakok lyuggatnak. A lépcsőház felett széles hasadékként vágja ketté a tömeget egy a konyha ablakkal eggyé váló nagyméretű üvegbevilágító, ezzel biztosítva kellő természetes fényt a ház középső traktusának, közlekedő magjának. Az épület kert felőli része teljes szélességben nyílik fel, kapcsolatot biztosítva a nappali funkciók térsorának a terasszal és kerttel.

  • Black Instagram Icon

© 2020 Pyxis Nautica