A Pék Háza

Az építtető 2017 őszén keresett meg minket szándékával, miszerint Vasztélypusztán található telkén egy új, autonóm működésű családi házat szeretne építeni. Fontos kritérium volt a szintek funkcionális elosztásában, hogy a pince, konyha és étkező a földszinten, míg a háló és nappali az emeleten kapjon helyet - figyelembe véve a telek nyújtotta kilátás lehetőségét.

A környezet különlegesen szép, ligetes, bokrosősgyep, mely Natura 2000-es természetvédelmi terület határán fekszik. Célunk volt az épület elrejtése, tájba illesztése, ezért a telek szélén húzódó bokros, cserjés sáv tűnt ideális építési helynek. A kilátás miatt a nappalit és a hozzá tartozó teraszt felemeltük, az alsó épületsávot gabion homlokzatburkolattal illesztettük környezetébe.

  • Black Instagram Icon

© 2020 Pyxis Nautica