Pasaréti Villa

Az épület arra keresi a választ, hogy egy két hálószobás családi ház, hogy tud egy térként működni válaszfalak nélkül úgy, hogy a benne lakók intim terei is biztosítva legyenek. A szinteltolásos kialakításnak köszönhetően a kiszolgáló helyiségek (fürdőszoba, kamra, raktár, kerti szerszámtároló) az alsó szinten vannak elrejtve, a félemeleten található élettér a konyha, étkező, nappali funkciókat ellátva 4,5m –es belmagasságot kap, az emeleten pedig a hálószobák az emelt kialakításnak köszönhetően privát pozícióba kerülnek.

Az épület origójában egy fa áll, ami egyszerre hozza be a természetet az enteriőrbe, okoz izgalmas fény-árnyék hatást a különböző napszakokban és viselkedik féltranszparens elválasztóként a két hálószoba között. A természettel való kapcsolat a nagyméretű üvegfalakon túl a lépcsőknél is megjelenik: az alsó szintre a külső járdával együtt szinte kint sétálva juthatunk le. Az épület tömege és külsője a belső funkciókból, a ki- és átlátásokból adódik, a monolitikus tömbök az üvegfalak mentén hasadnak több kisebb darabra.

  • Black Instagram Icon

© 2020 Pyxis Nautica